mei
19

Korte filosofie over het te bouwen huis

Carl Gustav Jung, de Zwitserse psychiater en psychoanalyticus, toonde een diepgaande interesse in het symbolisme van het bouwen van een huis in gedachten. Hij zag dit als een metafoor voor het zelfontwikkelingsproces van een individu, een creatieve daad die de structuur van het zelf opbouwt. Elk aspect van het huis vertegenwoordigt verschillende facetten van de persoonlijkheid of het leven van een persoon.

Wanneer deze droom of gedachte wordt omgezet in een concreet ontwerp, reflecteert dit het karakter en de creativiteit van de ontwerper. Binnen de mij opgelegde beperkingen heb ik een huis ontworpen dat mijn levensfilosofie weerspiegelt en dat nu in afwachting is van verdere ontwikkeling.

Dit bouwwerk is ruimtelijk en benut de toegestane hoogte- en oppervlaktebeperkingen optimaal. De fundering bestaat uit zestig dikke, houten balken, iets verhoogd boven het maaiveld. Alle materialen zijn natuurlijk of gerecycled. Uiteindelijk zal de natuur haar weg weer vinden over en langs het huis, waarbij op het dak en aan de wanden een weelderige begroeiing wordt gecreëerd. Het is een uniek huis in Nederland, ontworpen en gebouwd door jonge, onervaren mensen die onder mijn begeleiding hun toekomstige leefruimte creëren. Dit huis is bedoeld voor de volgende generatie.