feb
21

Australia revisited

28 jaar lang heb ik in Australië de natuur, de vogels en de Aboriginal cultuur bestudeerd. Deze periode heeft me enorm geïnspireerd tot het maken van honderden tekeningen en schilderijen. Mijn verblijf tussen de Aboriginals en de lessen die ik van ze heb geleerd ben ik nu aan het beschrijven. Ik kan putten uit uren ingesproken memo’s, duizenden foto’s en video’s en natuurlijk de kunst, de schilderijen waarin alle verhalen zijn vastgelegd. Een heel belangrijk schilderij voor mij was dit gesprek met Bruce Chatwin op een berg nabij Alice Springs. Door in zijn voetsporen te treden ging er een wereld voor me open die tot op de dag van vandaag invloed heeft op mijn denken, werk en leven. Bruce Chatwin en zijn boek The Songlines betekenden het begin van mijn carrière. De kracht van het geschreven woord gaat voorbij grenzen en de tijd en verliest niets van zijn invloed.