mei
09

Logboek II Amsterdam naar Gibraltar

In het jaar 2018 liep ik 3400 kilometer van Amsterdam, via de Maas, de Saône, de Rhône en de Middellandse Zee kust naar Gibraltar. Ik volgde hiermee de trekvogels die deze route jaarlijks gebruiken. Deze tocht is vastgelegd in aquarellen die ik dagelijks maakte van het telkens veranderende landschap en in de portretten die ik tekende in pen en inkt van alle vogelsoorten die ik onderweg tegen kwam. In het Logboek II worden deze verslagen weergegeven met een duidelijke route kaart zodat alle plekken te bezoeken zijn die ik heb vastgelegd. Het is ook mogelijk om de hele tocht na te lopen, het is goed te doen binnen een jaar. In de periode dat ik met deze projecten bezig ben zijn er al veranderingen waar te nemen. Vogelsoorten verspreiden zich noordelijker dan ze hebben gedaan en temperaturen en neerslag zijn uit balans. Mijn onderzoek is interessant voor dit moment, maar het ooggetuigenverslag is van onschatbare waarde voor toekomstige onderzoekers. U kunt een exemplaar van het Logboek II krijgen door de aanschaf van een in het boek voorkomende aquarel. Mail me uw keuze en boek en aquarel komen binnen drie weken bij u thuis. https://flic.kr/s/aHskzMGLLT