jun
30

De beste combinatie

Op weg van de Noordzee naar de Zwarte Zee liep mijn dochter Hanna, op dat moment 16 jaar, ruim 600 kilometer mee. Deze tocht was in elk opzicht een succes; het werd een verdere verdieping van mijn interesse in de natuur en de geologie van Europa, het zorgde ervoor dat ik in een lange traditie van kunstenaars zoals Turner en David Hockney naar buiten ging om ter plekke die beelden vast te leggen en het zorgde ervoor dat ik een enorm goede band kreeg met iedereen waarmee ik deze ervaring ging delen. Inmiddels heb ik ruim 8500 kilometer te voet afgelegd voor dit kunstproject en dit portret is een onderdeel van de steeds verder uitbreidende collectie schilderijen, tekeningen, aquarellen en teksten die zijn voortgekomen uit een simpel gegeven; lopen, observeren en vastleggen in kunst, de beste combinatie met als doel, de communicatie met de toekomst over de aldoor veranderende situatie van de wereld.