mei
24

Speciale Portretopdracht

Eens in de zoveel jaar krijg ik de mogelijkheid tot het maken van een bijzonder portret. Deze keer betreft het de Adjudant van Koningin Juliana in zijn uniform. Alles in het beeld heeft een bijzondere betekenis, werkelijk niets is zonder geschiedenis. Het vastleggen van deze man in dit uniform met alle versierselen is het weergeven van zijn geschiedenis en van de manier waarop wij dit symbolisch aan de wereld tonen. In de voorgesprekken ben ik veel te weten gekomen over waar ik nu naar aan het kijken was. Via internet heb ik me verder kunnen verdiepen in sommige onderscheidingen en de achtergrond daar weer van. Door dit schilderij te maken ben ik als kunstenaar nu ook verbonden aan de geschiedenis van deze man en aan de uitstraling die hij, net als zijn voorouders die voor hem geschilderd zijn, tot ver in de komende eeuwen zal hebben.