jan
11

Tijd om te schrijven

Elke dag is een werkdag, als kunstenaar stop je nooit met creatief denken. Omdat de grenzen gesloten zijn en mijn wandeltocht naar het Noorden even on hold staat, heb ik de tijd om andere werkzaamheden te doen. Alles heeft nog wel steeds met het grote kunstproject te maken, maar het werk speelt zich nu af in de studio in plaats van in de natuur. Ik ben begonnen aan het boek over de wandeling van Amsterdam naar Gibraltar die ik binnen een jaar van november 2017 tot november 2018 heb afgerond. 3500 kilometer lopen door de natuur waarbij ik elke dag een aquarel maakte van het telkens veranderende landschap. Nu bij de samenstelling van het boek maak ik de 175 kaarten met de hand, van de dagelijks afgelegde kilometers. De reden is omdat de paden die ik loop op normale (wegen-)kaarten niet zijn weergegeven. Offroad, door de natuur, om zo de invloed van de geologie op de biotoop en daarmee de verspreiding van vogels in Europa te bestuderen en vast te leggen.