nov
05

De bossen van Groot Brittanië

Tijdens mijn wandeltocht van Amsterdam naar de Atlantische kust heb ik onderweg elke dag een aquarel gemaakt van het veranderende landschap. Wat mij opviel was dat de bossen in Engeland en Wales anders van samenstelling waren dan op het Europese vasteland. Eeuwenoude eiken waren in elk bos te vinden. Het bos was in veel gevallen ook natuurlijker samengesteld. Honderden jaren lang worden deze bossen al gebruikt en onderhouden op een manier die net iets afwijkt van die ik bijvoorbeeld in Frankrijk of Duitsland ben tegengekomen. Dit is de inspiratie voor de serie bossen die ik in olieverf op paneel heb uitgewerkt. Elk bos schilderij krijgt zijn eigen aandacht in een mat zwarte lijst waardoor het net lijkt of het bos licht geeft. De fascinatie voor de natuur komt weer tot leven in mijn studio en wordt voor eeuwig vastglegd.