sep
13

De bossen van het Verenigd Koninkrijk

Tijdens mijn tocht van Amsterdam door Engeland en Wales naar de westkust van Ierland viel mij iets op; de bossen in Engeland en Wales lijken niet op die ik op het vaste land van Europa heb gezien. Het is wilder, de bomen zijn ouder, de manier waarop het bos en de bomen al die eeuwen zijn gebruikt door de mensen laten een andere manier van beheer zien. Er is respect voor bepaalde soorten; nergens heb ik oudere eikenbomen gezien dan in Engeland. Als observator zonder kennis zou ik menen dat Engeland en Wales niets te maken hebben met het vasteland van Europa, iets wat sommigen ronduit zouden bevestigen. De jacht zorgt er voor dat bepaalde natuur terreinen in stand worden gehouden, voor enkele soorten dieren weliswaar, maar toch. De bossen zijn een inspiratie geweest voor een serie intieme schilderijen waar ik mijn liefde voor dit soort natuur in kwijt kan.