dec
16

Water-paintings

De voetreis langs de kust van Spanje met zijn afwisselende kleuren en lichtinval hebben me geïnspireerd om te beginnen aan een serie water-paintings. De kleur van de zee, de weerkaatsing van het licht, de zon schittering gebonden op de bodem,  de warmte, alles is voor mij interessant om naar te kijken. Enkele maanden geleden ben ik begonnen met de eerste schetsen en opzetten. Het leren kijken naar water, het is als beginnen in klas één. Het verwerken van die beelden en ideeën tot schilderijen komt nu uit de studio. Een serie is aan het ontstaan, de eerste indrukken van een bijzondere tocht, van plaatsen waar mijn aandacht volledig werd ingenomen door de natuur. De werken die ik de laatste drie jaar heb gemaakt komen langzaam maar zeker bij elkaar tot een collectie waar Europa boven op het land en in de grond in geologische schilderijen gepresenteerd gaat worden. Ik hou jullie op de hoogte en werk buiten en binnen voorlopig nog hard door. Afspraken voor bezichtiging vóór de presentatie uit is altijd mogelijk. Met vriendelijke groeten van Jacques Grégoire