nov
29

Ondernemen is een kunst

De projecten die ik gedurende de afgelopen jaren heb gedaan zijn volledig door mijzelf gefinancierd. Uit inkomsten van de  verkopen van schilderijen komen meteen werkgerelateerde investeringen voort. Ik ben er trots op dat ik nooit subsidie heb aangevraagd, geen bemoeienis en verantwoording afleggen aan tweede of derde partijen. Compleet vrij zijn in de ontwikkeling van de kunst, dat is altijd mijn streven geweest. Door telkens vooraan met de ontwikkelingen mee te gaan op het gebied van internet, ik was bijvoorbeeld een van de eerste kunstenaars met een website, ben ik onafhankelijk gebleven. Sommigen noemen het commercieel, ik noem het gezond verstand en evolutie; het je aanpassen aan telkens veranderende omstandigheden. Door vooruit te kijken, goed te plannen en er voor te zorgen dat het werk te zien is en bereikbaar voor wie het zou willen bezitten behoud ik mijn artistieke vrijheid. Ik maak alleen wat ik zelf mooi een waardevol vind, de onderwerpen liggen dicht bij mijn hart. Ik hou me niet bezig met stromingen of trends en zoek daar de mensen bij die diezelfde vrije gedachte hebben, het werkt bij mij niet anders om. De aquarellen van mijn meest recente project van Amsterdam naar Gibraltar zijn nu online te bestellen, in deze link ziet u de nog voorradige werken, Aquarellen online

De kunst van het ondernemen in de kunst is het behouden van de vrijheid om te creëren.