sep
28

European Geological and Ornithological Art Project

De laatste kilometers worden afgelegd, de indrukken die zich over een jaar hebben opgestapeld beginnen een verhaal te maken. Het overzicht over de lengte van de trektocht van migrerende vogels van Amsterdam tot Gibraltar geeft een beeld over hoe het er in dit gedeelte van Europa er voor staat. Alle data, vogelsoorten, hoeveelheden, ondergrond en omstandigheden waaronder ik alles heb gezien en ervaren zullen uit de aantekenboeken overgezet worden in leesbare taal. De aquarellen zullen in bepaalde gevallen gebruikt worden als voorstudie voor enkele hele grote olieverf schilderijen. Het begint tijd te worden om alles op een rijtje te gaan zetten. Eerst nog even de laatste 410 kilometer intens genieten van Sierra Nevada en het meest zuidelijke puntje van Spanje, Tarifa. Ik ben hiermee bijna beland op de helft van mijn European Geological and Ornithological Art Project. Het Westen en het Noorden, de tocht naar de poolcirkel wachten nog, de voorbereidingen zijn inmiddels daarvoor ook al begonnen. Afzien, creëren  en genieten, het kunstenaarsleven bij uitstek!