sep
13

Amsterdam to Gibraltar

Mijn voetreis van Amsterdam naar Gibraltar nadert zijn einde. Nog maar 410 kilometer over de Sierra Nevada en een bezoek aan Grenada en Malaga met als besluit het beklimmen van de berg op Gibraltar en het zit er weer op. Er moet nog wel eerst 3000 meter geklommen en gedaald worden en nog minimaal 16 dagen met observaties en het maken van de dagelijkse aquarellen gevuld worden. Inmiddels heb ik wel een goed beeld van de stand en aanwezigheid van vogels in de door mij doorkruiste gebieden. Eén ding kan ik in ieder geval zeggen en dat is dat we in Nederland ongelofelijk blij mogen zijn met de diversiteit aan biotopen, waardoor we hier een vogelrijkdom hebben die met geen enkel gebied waar ik gelopen heb te vergelijken is. De observaties van de landschappen zijn vastgelegd in deze aquarellen. Ze tonen een veranderend landschap waar ik in een later stadium nog verdere duiding aan zal geven. Begin november sluit ik mijn reis af en kan ik gaan terugkijken en me verdiepen in alle bijzonderheden die ik onderweg ben tegen gekomen. Een enorme rijkdom aan indrukken en ideeën waarvan ik jullie op de hoogte ga houden in de uitvoering en verwerking als kunstwerken.