dec
11

Op weg naar Gibraltar

De eerste 435 kilometers heb ik achter de rug. Het landschap veranderde van vlak en nat naar glooiend en vervolgens rotsachtig door de Belgische en Franse Ardennen. Alle observaties van vogels worden dagelijks bijgehouden. Alle veranderingen in landschap, en geologie worden vastgelegd of verder onderzocht. Iedereen die mijn tocht naloopt kan tot de zelfde conclusies komen door alleen te kijken. Van het roest-rode water op de ijzerhoudende zandsteen-formaties tot de afwezigheid van zilverreigers in bepaalde gebieden van de Ardennen. Alles heeft met elkaar te maken en heeft invloed op de leefomgeving van soorten. Het enige wat ik doe is observeren en beschrijven, tekenen en uitwerken als olieverfschilderij, om de kracht en de schoonheid van het landschap op iedereen over te dragen.

Hier een link naar mijn youtube kanaal voor mijn meest recente video met een compilatie van de wandeling van November naar December 2017 Amsterdamtogiblratar