mei
10

Youtube kunst kanaal van Grégoire

Tijdens mijn kunst en onderzoeks-wandeling van de Noordzee naar de Zwarte Zee kom ik op zulke bijzondere plaatsen, dat het gewoon jammer zou zijn om niet een gedeelte van deze ervaring met anderen te delen. Natuurlijk gebeurt dat al via de aquarellen en de pen en inkt tekeningen die ik van de vogels onderweg maak, maar er gebeurt zo veel meer. Het is een combinatie van observeren van de natuur en de samenhang met de mensen die in een bepaald gebied wonen. Nu ik eenmaal in Bulgarije ben aangekomen zie ik een groot verschil tussen het westen en het oosten van Europa. Het oosten, moet ik eerlijk zeggen, spreekt me enorm aan vanwege de rauw en ruwheid van de natuur, de niet tot in detail gecultiveerde grond. De enorme toename aan vogelsoorten hangt samen met de natuurlijke staat van deze bijzondere omgeving. Hierbij krijgt u een introductie in het video kanaal wat ik met deze reis heb gestart.