mei
11

Australische vogels van John Gould en Jacques Grégoire

Jarenlang vogels observeren, naar bijzondere plaatsen gaan en me verdiepen in de natuur en cultuur van Australië hebben geresulteerd in het boek, “Australische vogels van John Gould en Jacques Grégoire”. Alexander Reeuwijk voor de KNNV-uitgeverij is de stuwende motor achter het idee geweest en de auteurs Achsa Vissel en Jip Binsbergen hebben de teksten geschreven. Wat het boek bijzonder maakt is dat de kunst uit het verleden de visuele communicatie aangaat met de kunst van nu, met als verbindende factor de vogels van Australië. Iedereen Down Under kent John Gould, de afbeeldingen van de vogels die hij 150 jaar geleden heeft gemaakt worden tot op de dag van vandaag nog gebruikt om de soorten te duiden. Om samen met Gould in één boek vertegenwoordigd te worden vervult me dan ook met trots. Wanneer u interesse heeft in een exemplaar kunt u klikken op deze link. De schilderijen van de vogels en de biotopen waarin ze zich bevinden zijn voor een gedeelte aangekocht door particulieren en bedrijfscollecties, maar zal zich blijven uitbreiden tot ik alle soorten heb vastgelegd die ik ooit heb gezien. Een afspraak voor een bezoek in het atelier kan altijd gemaakt worden. Vogels van Australië blijven inspireren!