nov
16

Expositie 22 november 2015

Een keuze uit de belangrijkste werken van de laatste 6 jaar bevat schilderijen met verschillende thema’s. Zo zijn de laatste vogel schilderijen toegevoegd zodat nu alle gebieden in Australië vertegenwoordigd zijn. De combinatie met de biotoop schilderijen, dat zijn de landschappen waarin je de verschillende vogelsoorten kunt tegenkomen, zijn nu voor het eerst samen te zien.  “Tot zo ver heeft de evolutie ons gebracht” , is een ander thema waar ik over de jaren aan heb gewerkt         ( onder andere op de “Beagle”)  en wat me nog steeds bezig houdt. De samenloop van toevallige ontmoetingen, inzichten en studies naar bepaalde onderwerpen zorgen er voor dat er over de jaren een rode lijn is te ontdekken zodat de schijnbaar losse thema’s  vervlochten zijn en alles met elkaar te maken heeft. Het geeft me de vrijheid om deze thema’s naast elkaar te zetten zonder het idee te krijgen dat ze niets met elkaar te maken hebben. Kunst zonder inhoud is geen kunst. Kom en ervaar zelf de kracht en de gedachten die in de werken verborgen zit en maak ze tot uw verhaal, want immers, nadat ik mijn naam er onder heb gezet en het doek heb getekend gaat het schilderij zijn eigen verhaal ontwikkelen.