mrt
26

Tasmanian native hen

De Tasmanian native hen was een van de 13 endemische vogelsoorten waarvoor ik naar Tasmanië ben gereisd. John Gould was 150 jaar geleden begonnen in Hobart en omgeving met het schieten en vervolgens schilderen en lithograferen van de soorten die hij tegen kwam. Ik heb één soort niet gevonden, de Scrubtit, een heel klein vogeltje van het struikgewas, gelukkig nog een goede reden om er weer een keer naar toe te gaan… de vogels laten zich niet op afroep zien gelukkig. De Tasmanian native hen kom je echter over het hele eiland tegen, het is een redelijk grote vogel en niet schuw. Tijdens het lopen wipt bij elke stap zijn staartje op en neer waardoor het een mechanische loop lijkt, erg vermakelijk. Tijdens het schetsen van de natuur kon ik in alle rust deze vogels observeren. Of hij een plaatsje krijgt in het boek, ‘ Australian Birds by JG’, zullen we zien in september, ik hou jullie op de hoogte.