dec
17

Hyams Beach revisited

Terugkeren naar een plek waar je goede herinneringen aan hebt wordt vaak afgeraden. Terugkeren naar Hyams Beach is echter een opeenstapeling van nieuwe mooie ervaringen. Het strand behoort tot een van de witste van de wereld en Jervis Bay,  waaraan het dorpje ligt is schitterend met walvissen, dolfijnen en broedende pinguins. Telkens als ik er was in de afgelopen jaren heb ik op deze plek gestaan, geschetst en geobserveerd. Ik heb de kreek stromend en droog zien staan. Met aquarel en met de Ipad heb ik het beeld vastgelegd tot ik het nu in zijn volle glorie heb kunnen uitwerken in een olieverf schilderij van 170 cm hoog bij 370 cm breed. In de uitwerking gebruikte ik de invloed van de twee schetsen om weer tot een nieuw beeld te komen. Een mooie afsluiting van een zeer productief jaar.