okt
09

I am afraid of Red, Orange and Pink

De kleuren rood, oranje en roze zul je nauwelijks in mijn werk tegenkomen. Reizend door de outback van Queensland, Australië ontkom je echter niet aan die kleuren. Wat gebeurt er wanneer de intens blauwe hemel een weerkaatsing geeft op het rood en oranje van de rotsen? De enige manier om dat vast te leggen ter plekke was met de Ipad te werken en daarmee te schetsen. Dit is weer een schilderij wat ik niet zonder Ipad had kunnen maken. De kleuren benaderen de werkelijkheid zo dicht dat het vibreert, je voelt de warmte van het eind van de dag. De afwisseling van schetsen met aquarel en potlood en dan weer met de Ipad voelt als een enorme verrijking en bevrijd me van de angst om gevaarlijke kleuren te gebruiken omdat ik nu de zekerheid heb dat ik de juiste te pakken heb.