jun
19

Historische ontmoeting

In de schitterende Artis Bibliotheek heeft de afgelopen week een historische ontmoeting plaats gevonden tussen twee kunstwerken. Honderd vijftig jaar heeft er gezeten tussen het ontstaan van het ene kunstwerk in de vorm van de met de hand ingekleurde litho van John Gould, samengebracht in de zevendelige band Birds of Australia. Aan de andere kant ligt het olieverf schilderij wat ik gemaakt heb van de zelfde soort, de Brahminy Kite, naar aanleiding van mijn reizen door Australië en de observaties van de vogels die ik daar doe. Er is een goede kans dat uit deze bijzondere ontmoeting iets moois gaat voortkomen waar ik u in de toekomst meer over zal berichten. In september zal mijn uitgebreide vogel-schilderijen collectie weer te zien zijn in mijn opengestelde atelier, alleen op uitnodiging.