apr
20

The Great Beauty

Het is meer dan acht jaar geleden dat ik het eerste model vond welke geschikt was voor de op de foto’s van  Helmut Newton geïnspireerde serie werken. In 2007 maakte ik het tweede schilderij uit deze serie die veel stof deed opwerpen en tot op de dag van vandaag wordt besproken. In het begin van dit jaar werd het eerste schilderij aangekocht door een museum in Italië, net op het moment dat ik eindelijk had besloten het derde schilderij in deze serie te gaan maken. De enorme uitstraling van het model mag nooit geposeerd zijn maar moet van binnen uit komen; het moet een combinatie zijn van alle factoren die ik belangrijk vind in een persoon. Ik heb het geluk bijzondere mensen te ontmoeten waar ik over de jaren een speciale band mee heb ontwikkeld. Het meest recente werk heeft de titel gekregen van de film die we beiden zeer bewonderen, een titel die  alles met het model te maken heeft. Niet alleen het uiterlijk, maar vooral het innerlijk heb ik in dit schilderij van haar verbeeld.