nov
01

Aquarel-set op reis

De voorbereidingen voor een nieuwe expeditie naar Australië zijn in volle gang. Batterijen worden opgeladen, lenzen nogmaals nagekeken en de vogel determinatie boeken gerangschikt naar gebied. In mijn tas naast de verrekijker is altijd een groene doos te vinden. Het is een oud plastic lunchpakketbakje, die al jaren dienst doet als mijn aquarel-set. De doos heeft golven zeewater over zich heen gekregen op mijn tocht met de Beagle, is gevuld geweest met ingewaaid zand van het witste strand ter wereld en nu op weg naar de top van Mount Gower op Lord Howe Island. Ik zal er mijn hoogte vrees voor moeten overwinnen, langs afgronden naar boven klimmen, maar ik moet en ik zal er komen en het vastleggen, niet alleen omdat zich daar een bijzondere vogel bevindt die alleen dáár is, maar omdat het leven van een kunstenaar niet zonder afzien kan… nouja, zoiets dan. Ik zal aan jullie denken als ik de top heb bereikt en het beeld met jullie delen zodat allen er van mee kunnen genieten! Groet en tot snel!