sep
14

Inspiratie van buiten

Inspiratie van buiten, daar bedoel ik meerdere dingen mee; sinds de laatste werkelijk belangrijke expositie in het Stedelijk museum, ” La grande Parade”, inmiddels al weer bijna dertig jaar geleden, heb ik mijn inspiratie voornamelijk uit het buitenland gehaald. Niet alleen de Britse en Australische kunstenaars spraken me meer aan, ook het landschap buiten Nederland was zoveel meer interessant. Nederlandse exposities weten mijn hart nog steeds niet te raken, het Nederlandse Landschap daarentegen heeft een nieuwe kans gekregen. Door de nieuwe techniek te gebruiken met het schetsen via de Ipad en dat te vertalen naar olieverf en doek heb ik door David Hockney ineens kunstwerken gezien in landschappen in Friesland waar ik al 12 jaar door heen reed en niets zag. Mezelf blijven ontwikkelen, dingen uitproberen, oude technieken verwerken met nieuwe inzichten en open blijven staan voor goede kunstenaars. Dat brengt me op mijn favoriete Australische fotografe, Tamara Dean, die door haar manier van kijken en werken in het verlengde ligt van sommige van mijn gedachtegangen. De afbeelding is een detail van mijn eerste grote Nederlandse Landschap, een vennetje op het landgoed de Eese, over twee weken te bezichtigen op mijn atelier-expositie.