jul
15

Een groot LEEG land

Met de kano 150 km van Amsterdam naar Friesland waar we een huisje hebben. Een mooi voornemen wanneer de wind uit Zuid-Westelijke richting waait, het wordt anders als de wind continu uit Noord-Oostelijke richting komt…Toch doorgezet met als resultaat een schitterende ervaring in een heel leeg landschap. Wat is Nederland toch mooi vanaf het water, zeker als je om 7 uur in de ochtend begint en om half tien in de avond stopt. Erg weinig mensen tegen gekomen, het is leeg, misschien ook door de harde wind, maar toch. Een echt avontuur kun je nog steeds in Nederland beleven, maar de combinatie met werk, in de vorm van aquarellen, is me niet gelukt. Alleen deze schets is op mijn eerste overnachtingsplek gemaakt, toen had ik nog energie en niet 11 uur gevaren. De dagen erna lag ik direct na het eten in een diepe slaap. Mooie ervaring; het varen, de eenzaamheid en de overwinning van geest en lichaam op beproeving.