mrt
14

Naakt Onthuld!

Naakt onthuld; vooral dat Nederlandse bezoekers de meeste tijd op mijn website doorbrengen op de onderdelen die naakt tonen. Wat is er toch aan de hand met naakt in Nederland? Meer dan 90 % van de naaktschilderijen die ik heb gemaakt bevinden zich in Engelse en buitenlandse collecties…. tijdens een expositie in Amsterdam werd niet één naakt schilderij verkocht, de twee weken erna werd de helft van die werken verkocht in London bij mijn Galerie aldaar en binnen twee maanden was al het werk weg! Wij Nederlanders kijken er wel graag naar, maar durven er niet voor te kiezen om het op te hangen omdat we bang zijn wat de buren en vrienden er van denken? Bent U zo? Ik vind dat het tijd wordt dat wij ons net als de Engelsen op dit gebied gaan gedragen en het gaan zien als kunst, in plaats van alle misplaatste Christelijke moraal (?) er aan te verbinden. Durft u het aan? Ben bang van niet, maar het zal mij er niet van weerhouden ze te blijven maken, al was het maar voor Engelse collectioneurs!