mrt
30

Het afronden van het project

Wanneer is een project nu klaar? Je begint met een leeg doek en wit vel papier, je gedachten worden vervolgens verbeeld en langzaam maar zeker ontstaat een serie. De serie groeit in grootte, kracht en beeldtaal en het is eindig. Het moment van afronden komt er aan. Aan schilderijen kun je eindeloos door rommelen voordat het verdwijnt in de mist van de verflagen. Een aquarel krijgt maar één kans om te ontstaan en het afronden van een project is een bewuste keuze. Hier zien we een gedeelte van de serie gezichten van personen die voor mij een hele belangrijke rol spelen in de connectie met Australia. Wanneer het project werkelijk helemaal af is zal ik nog verder hier op ingaan. Nu moeten nog drie personen poseren om geaquarelleerd te worden, dan de catalogus en dan is het af…. nee, dan begint het leven van het project pas echt!