New York, opdracht zonder vogel

Naar aanleiding van de serie Australia in Black and White heb ik een opdracht gekregen van een verzamelaar uit Sydney. Een schilderij van New York, Manhatten, gezien vanaf Brooklyn, is de opdracht. De verzamelaar heeft al een schilderij met het uitzicht van precies de overkant van de rivier en dit zal de collectie volmaken. Gedurende het schilderen heb ik opnames gemaakt van de ontwikkeling van het doek. Net zoals in de Australische serie komt hier een vogel voor die ik daar gezien heb, dit beeld echter, heeft het niet gered en wordt in overleg, tijdens de ontwikkeling van het doek weer overgeschilderd. De groei van het schilderij heeft wel een uitgangspunt, maar het eindresultaat staat nooit vast. Zie hier de video  , een opdracht die in het verlengde ligt van mijn vorige schilderijen.