dec
10

Bidgemia Station and Australian Magpie-lark

In de nasleep van het regenseizoen trok ik door het tropische gedeelte van West Australië afgelopen jaar. Geen toeristen, want de temperaturen zijn hoog in de 30 C en de luchtvochtigheid is bijna 100%. De ideale tijd voor mij om het land in te trekken en de lokale bewoners te bezoeken, zij leven tenslotte ook het hele jaar op die plaatsen en overleven het elke keer. Het is een manier van instellen op dat gene wat je te wachten staat en je goed voorbereiden. De natuur is nog een levensbedreigende factor. In deze natuur ontmoette ik twee oudere  aboriginal dames die aan het vissen waren. Ze hadden al een pijlstaartrog gevangen en rookten deze boven een heet bed van gloeiende kolen. De smaak van het vlees wat me werd aangeboden was een mix van de sterkste zalm en schol die ik ooit had geproefd. Het feit dat ik als blanke deel mocht uitmaken van deze maaltijd in de geborgenheid van de schaduw van de bomen langs de kust maakte dat ik volledig opging in de natuur. De juiste instelling om inspiratie op te doen in een vreemde omgeving.